Jackor i din stil

Jackan är plagget vi bär året runt, varje årstid. En outfit är inte komplett utan en kappa eller jacka, och det finns ju så mycket roligt att välja bland! På våren kan du välja en snygg skinnjacka att kombinera med ett par snygga cowboyboots. Sen under sommaren, när det blir lite varmare, är det jeansjackan som är all the rage. Kombinera den med en topp i en glad färg och ett par slim fit jeans så är du klar för dagen. Eller välj en romantisk blommig sommarklänning och tuffa upp looken med en jeansjacka och ett par snygga skor. När höstregnen börjar och löven ändrar färg, gå då all in med en stilren trenchcoat. Och slutligen, när vinterkylan låter känna av sig, kan en fuskpälsjacka eller dunjacka aldrig slå fel!

Jackor vi alltid kommer att minnas

När vi ska till att köpa nya kläder brukar vi alltid leta efter inspiration bland det nyaste och trendigaste på marknaden. Det händer dock ibland att vi väljer plagg med detaljer som påminer om gamla klassiker, och visst är det sant att mer än en jacka har inspirerat oss under årens lopp. Minns du följande godbitar?

  • Den eleganta jackan i vilken Tippi Hedgren år 1963 flydde från de dödliga svarta kråkorna – och såg jättesöt ut i – när The Birds filmades.
  • År 1967 spelade Anne Bancroft Mrs. Robinson i en leopardjacka som sedan blev en symbol för sofistikerad sex appeal.
  • I filmen The Holiday ståtade Cameron Diaz med en mjuk och elegant skapelse som fick alla hennes fans att rusa ut och leta efter en liknande kappa att rocka hösttid.
  • I The Devil Wears Prada visade Anne Hathaway exakt hur man ska göra för att få vitt att fungera vintertid. Hennes eleganta val är allt vi skulle kunna önska oss av en jacka.
  • År 2011 spelades filmen My week with Marilyn in, och i den fick vi återuppleva den originella sexbombens utsökta garderob – bland annat den berömda kamelfärgade kappan. Med en scarf knuten runt huvudet och ett par snygga solglasögon var den klassiskt eleganta looken alldeles perfekt, och stjärnan blev en modeikon som vi aldrig kommer att glömma.