Lätt att optimera din karriär som hyrläkare i Norge

De flesta personer som idag jobbar inom läkaryrket vet att man kan tjäna mer genom att jobba som hyrläkare i Norge. Men visste du att det faktiskt är ganska lätt att optimera din karriär utöver att “bara” bli bemanningsläkare och arbeta i vårt grannland? Här tipsar vi om flera konkreta sätt på vilka du kan få ut mer av din karriär!

Så kan du enkelt optimera din karriär som hyrläkare i Norge

Det finns flera konkreta åtgärder som du kan vidta i syfte att optimera din karriär som hyrläkare i Norge:

  • Bredda din kompetens. Vissa vårdföretag och andra vårdinrättningar är villiga att betala en högre lön till sina läkare om dessa skaffar sig någon form av specialistkompetens. Om du vill kunna bredda din kompetens och på så vis öka din lön vore det därför en bra idé att se över denna möjlighet.
  • Håll utkik efter nya möjligheter att bredda din erfarenhet. Det är inte bara din kompetens som du bör försöka bredda när du jobbar som hyrläkare i Norge. Det kan även vara fördelaktigt att vara öppen för nya möjligheter och att sträva efter att ständigt bygga på din erfarenhet inom läkaryrket. Genom att göra detta kan du sedan enklare klättra på karriärstegen och även kunna få upp din lön.
  • Var beredd på att resa till nya platser. Om du har ett öppet sinne och är beredd på att kanske resa till nya platser kan du optimera din karriär på ett effektivt sätt. Det finns nämligen många möjligheter för dig att upptäcka nya platser och samtidigt samla på dig erfarenhet från nya arbetsplatser. Detta förutsätter dock att du är villig att ta på dig skift som läkare på antingen kortare eller längre sikt på nya orter.
  • Ta hänsyn till din specialistkompetens och efterfrågan på denna. Kanske har du redan idag en specialistkompetens? I sådana fall bör du såklart använda dig av denna samt vara medveten om hur stor efterfrågan är på dina tjänster. Oavsett vilken typ av läkare du arbetar som kan just din kompetens vara mer efterfrågad på en plats än på en annan.

Synnöve Dahlberg