Så väljer du äkta löshår

Äkta löshår med mänskligt hår ger ett mer naturligt utseende och en mer naturlig känsla än syntetiskt löshår. Det mänskliga håret är märkbart mjukare samt har en annan lyster som är svår att efterlikna med syntetiskt hår. Äkta löshår är dessutom väldigt användbart – det kan klippas och stylas utifrån din personliga smak. Det kan förvisso vara ett mer kostsamt val, men om du vårdar det väl kan det också vara mer hållbart och användas i över ett års tid.

Det finns flera olika slags äkta löshår på marknaden, däribland asiatiskt och europeiskt. De allra flesta hårförlängningar och peruker med mänskligt år tillverkas av asiatiskt hår. Det är ett finare hår som resulterar i väldigt rakt hår. Det är därmed mer motståndskraftigt mot lockar och kan vara svårare att styla. Indonesiskt hår är en annan typ av äkta löshår som det finns stor tillgång på och som har ett lägre pris. En annan variant är det indiska håret som har lite mer textur än äkta löshår från Europa. Det europeiska håret är det mest eftertraktade, men på grund av detta finns det i begränsad tillgång och har en högre prislapp.

Behandling av äkta löshår

Det är enkelt att tro att den viktigaste faktorn vid val av äkta löshår är hårets ursprung, men så är inte fallet. Det finns fler faktorer att ta hänsyn till, till exempel den teknik som används vid framtagningen då denna har en stor inverkan på slutproduktens kvalitet och hållbarhet. De kemikalier som används för att rengöra håret och avlägsna dess ursprungliga färg, för att man ska kunna ta fram äkta löshår med olika färger och lockmönster, är en annan faktor som är viktig att ta hänsyn till. Dessa kemikalier kan nämligen påverka håret integritet beroende på vilken metod som används. Kemikalier av högre kvalitet samt en mer konstnärligt tillvägagångssätt för framtagningen ger ett löshår av bättre kvalitet, vilket innebär att priset på håret ökar.

Oavsett vilken slags äkta löshår du väljer att köpa, är det väldigt viktigt att du använder hårvårdsprodukter som är särskilt framtagna för bearbetat mänskligt hår. Du bör även tänka på att ditt löshår inte gynnas av de naturligt förekommande oljor som din hjässa producerar, så du behöver behandla ditt löshår dagligen.

admin