Fixa ditt brytningsfel på en minut

Astigmatism är ett vanligt förekommande synfel som består av en hornhinna vars kupighet varierar beroende på hållet du riktar din blick. Detta gör att du får svårt att urskilja detaljer på både nära och långt håll. Astigmatism kan vara ganska jobbigt att leva med – men det finns en lösning. Den heter toriska linser, och det tar mindre än en minut att stoppa in dem i ögonen.

En genial idé som förändrar ditt liv

Hela 45% av de som behöver korrigera sin syn lider av astigmatism. Det är därför inte få som känner igen symptomen: trötta ögon, ständigt kisande och lätt huvudvärk. För att öka välbefinnandet hos astigmatiker och underlätta deras liv har speciella kontaktlinser utformats. De heter som ovannämt toriska linser, och skiljer sig från vanliga linser i det att de har två olika styrkor som skapas genom böjningar i olika vinklar. De hålls på plats genom en särskild funktion som förhindrar linsens rotering, och hjälper på det sättet att korrigera ditt brytningsfel och ge dig en kristallklar syn. Här finns mer fakta om toriska linser.

En dröm som blivit verklighet

Det som förr var endast en dröm är nu verkligt för många: de kan få sin syn tillbaka och slipper gå runt och kisa på allt för att urskilja smådetaljerna. Allt detta utan att tumma på modereglerna: du kan se allt i full detalj och se supersnygg ut på köpet med ett par färgade linser – för det är ju självklart att du kan få tag på toriska linser i färg! Andra modeller som finns tillgängliga är:

  • Endagslinser
  • Månadslinser
  • Dygnet-runt linser
  • Långtidslinser

Du väljer själv vilken sorts toriska linser som passar dina behov. Ta i akt faktorer som vad du mår bäst i, hur länge du vill använda linserna och hur ofta du vill byta dem. Om du är osäker på vad som är bäst för just dig ska du inte tveka med att prata med din optiker – och slutligen kan du ju pröva dig fram. Du kanske upptäcker att du vill införskaffa ett par färgade linser och ett par klara linser för lite omväxling i vardagen – ty vem gillar inte att variera sin look och leka med toner och färger?
Gör som du vill, det som känns bäst för dig. En sak är säker: du behöver aldrig mer känna av din astigmatism. En klarare syn gör för ett bättre liv!

admin