Köp skor via nätet

Utbudet skor är stort och på nätet till synes gränslöst! Det har blivit vanligare att handla även skor och kläder online och trenden verkar hålla i sig ordentligt med allt fler kunder för varje vecka. Inför vår och sommar kommer i allmänhet ett stort intresse för sneakers och detta år väntas bli ett bra sko-år utifrån trenden. Den som vill beställa rekommenderas att kolla Footway.se för skor online.

Sneakers

Det finns ett antal olika inriktningar när det kommer till sneakers och vi kommer här att gå igenom skillnader mellan höga och låga skor. Höga sneakers erbjuder samma bekvämlighet som en låg sneaker. Dock så får du beroende på modell även stöd för anklarna och så är de ofta lite varmare. Är skaftet av tjockare material än i t.ex. ett par höga Converse All-star så får du även en sko som tål att användas på tidig vår eller sen höst. Den sko som en gång i tiden förknippades med träning har sedan flera år tillbaka blivit något som det är accepterat att bära i allt fler sammanhang. Oavsett om du är ute efter en specifik vintagemodell eller det allra senaste så hittar du antagligen något passande för din smak i vårt sortiment.

Nike Air Force 1

En kultklassad något högre sneaker som lanserades som en basketsko redan 1982. Det var den förta skon på marknaden med luftdämpning inuti sulan. Det sägs att Nikes alla senare skor har just tekniken i Air Force 1 som utgångspunkt. Namnet på denna sko hänvisar förstås till de två flygplan som USA:s president reser runt med i världen. Det klassiska utseendet på ett par Air Force 1 är helvit med högt skaft. Du kan förstås få dessa bekväma och snygga vintage skor i princip vilken färg du vill och de finns även i lägre modeller.

Vet du vad en Sneakerhead är?

Sneakerhead kallas den person som samlar på sneakers. Ett fenomen som först uppträdde i USA på 80-talet i anknytning till att olika basketskor som t.ex. Nike Air Jordan, vilka släpptes 1985 och den då nya hiphop-kulturen. Kulturen har även spritt sig till Sverige och det är inte få människor som idag samlar på en viss typ av sneaker eller sneakers tänkta för en viss sport som t.ex. basket eller skateboard. Överlag så är det mest populära sneakersmodellerna för sneakerheads: tidigare nämnda Air Jordan, Air Force 1, Nike Dunks, Nika Skateboarding och Nike Air Max samt några till modeller. Ett av de nyare fenomenen i den här världen är klassiska sneakers som har handmålats och därmed endast finns i ett exemplar, har du sett tv-serien Entourage så vet du vad vi menar.

admin