Hemlarm – vad det är och varför du bör ha ett

Hemlarm – vad det är och varför du bör ha ett

Trots att det är relativt få hem som utsätts för inbrott varje år, ungefär en procent, ökar andelen hem som utsätts för inbrott varje år. Därför kan det vara klokt att investera i ett hemlarm om du inte redan har ett. Dessutom gör det att du slipper onödig oro när du befinner dig på resa eller liknande. Här redogör vi för vad ett hemlarm är och varför du bör investera i ett.

Inbrottsskydd och brandlarm

Det finns hemlarm i många olika varianter och prisklasser. Vissa tjuter helt enkelt när någon obehörig tar sig in i ditt hem, andra har en eller flera övervakningskameror som kan monteras både inomhus och utomhus, en monitor som gör det möjligt att sköta larmet på distans, samt ett kontrollsystem via vilket du kan sköta dörrar med elektriska lås. Dessutom kan du köpa ett hemlarm i vilket det även ingår ett brandlarm. Vi rekommenderar detta om du inte redan har de brandlarm du behöver. Det är viktigt att ha brandlarm i exempelvis kök och sovrum samt att regelbundet kontrollera att dessa fungerar och att batteriet inte har tagit slut. Om du har flera brandlarm i ditt hem är risken mindre att du plötsligt inte har något fungerande larm.

Hur ser ditt hem ut?

Vilket hemlarm som passar dig bäst beror på flera olika faktorer, exempelvis hur stort hem du bor i, hur mycket saker av högt värde du har, samt hur mycket pengar du är beredd att lägga på ditt hemlarm. Det beror även på vad du utgår ifrån, om du haft något slags hemlarm tidigare samt om du redan har de brandlarm du behöver.

Slipp risk för inbrott

Även om risken att just du utsätts för inbrott är relativt liten är det en onödig risk att ta när det är så enkelt att undvika med ett hemlarm. Med hjälp av ett hemlarm i vilket övervakningskamera ingår undviker du även yttre skadegörelse, såsom klotter, på ditt hus. Och om det mot förmodan skulle hända något, om någon skulle bryta sig in eller om du skulle utsättas för skadegörelse, är det enklare för polisen att finna den som gjort det när denne fångats på film.

Vi hoppas att du investerar i ett hemlarm för att slippa risk för både brand och inbrott.

admin