Hitta rätt kläder för din kropp

Alla kvinnor har olika figurer och former. Vad som sitter perfekt på din väninna kanske därmed inte sitter särskilt bra på dig. Det är därför viktigt att du tar hänsyn till din kroppsform när du handlar nya plagg.

Det finns flera ”vanliga” kroppsformer som man brukar säga att en kvinna har. Dels kan man referera till växtriket eller vad man ska säga. Man säger att en kvinna kan ha plommonformad figur, eller att den är tomatformad, päronformad och potatisformad. Andra sätt att referera till hur en kropps figur är att den är timglasformad, rak, kort eller lång. Det finns även de som refererar till bokstäver på kroppsformerna: X som timglas, A som päron, V som morot, H som sparris/purjo (banan) och O som äpple.

Om du ska köpa byxor så kan det kännas som en enkel sak, men det är inte alltid. Beroende på din kroppsform så sitter byxor olika bra. Formen på byxorna är viktiga de med, så det går inte generellt säga att en fylligare kropp ska ha mörka byxor.

Om du har en timglasformad figur så har du ofta smal midja, breda höfter och lår och klär allra bäst i raka byxor eller lätt utställda med lägre midja.

För dig med en rak kropp, utan markerad midja samt något större överkropp men smala ben så funkar byxor som har en något högre midja. Bra är även stuprörsbyxor, som förstärker dina långa ben.

Är du kort, så är capribyxor något för dig. De så att säga förlänger både kroppen och benen. Långa personer passar bäst i byxor med en låg linning. Är du dessutom smal, se till att bära tightare modeller av byxor.

Redaktion