Förändra din klädstil

Kanske sitter du och kollar igenom dina foton och inser att du har haft samma klädstil i många år. Du har fastnat i det och inte förändrat något alls. Det är dags att du bryter detta mönster!

Det du ska göra allra först är att bestämma dig för vad det är du vill förändra i din garderob. Ta fram tre olika kombinationer av kläder som du brukar känna dig fin och bekväm i samt tre som du brukar känna dig obekväm i. Bestäm dig för vilka detaljer på kläderna som du gillar allra mest och vill behålla. Det kan vara att de visar dina ben på ett bra sätt eller att de ger dig en rumpa som är härlig. Bestäm dig även för att ta bort vissa detaljer. Tänk på dessa saker när du ska köpa dina nya kläder.

Om du köper kläder som påminner om varandra i stil och färg så handlar du troligen mer eller mindre på autopilot. Du ägnar kanske inte så mycket tid på att applicera trender och mode på dig själv. Köp ett par modetidningar och klipp ut de bilder som tilltalar dig.

Gallra bland dessa bilder och behåll dem som har plagg som framhäver attribut som du gillar hos dig själv. Utgå gärna från detaljerna du satte som favoriter i tidigare steg. Välj sedan ut ett par bilder med kläder som du inte kunnat tänka dig tidigare att bära. Testa liknande kläder i affären så kan du bli överraskad hur bra det ser ut.

Nu har du en plan och det är dags att gå ut i butikerna och shoppa.

 

Lite andra tips när du ska byta klädstil och shoppa;

Satsa på mönster som är ett perfekt sätt att fräscha upp din garderob. Är du en person som mest bär enfärgade plagg så kan mönster vara ett smart val som ger en drastisk ändring.

Överdriv inte utan gör små förändringar lite i taget. Om du gillat knälånga kjolar, förändra med ett par centimeter längre eller kortare kjolar.

Accessoarer är en bra grej. De kan förändra mer än vad du tror och kan göra plagg helt annorlunda. Köp lite billigare kläder och lägg lite mer pengar på accessoarerna.

Redaktion