Sandaler

Sandalen är en sommarsko av öppen typ som förekommer såväl med som utan klack. Vissa modeller är lite enklare i sitt utförande medan andra är utsmyckade med glitter eller paljetter, för att göra sig bra tillsammans med till exempel en festklänning. Sandaler finns i flera olika material, som exempelvis plast och skinn. Vilket material och vilken typ av sandal som du behöver beror på din smak och ditt tycke. Sandaler finns i många olika former och färger, vilket gör det enkelt att hitta ett par som passar just dig och din stil! Sandalerna kan du använda vid många olika tillfällen, såväl till vardags som till fest. Du kan till exempel bära dem när du går på stranden, under din shoppingtur på stan samt vid bröllop och fester. Möjligheterna är oändliga och bara fantasin sätter gränser för dessa skor!

Sandaler genom historien

Världens äldsta kända sandaler upptäcktes i en grotta i Oregon, USA och tros vara åtminstone 9 000 år gamla. Ett par sandaler som hittats i Spanien finns bevarade på museum och är ungefär 6 000-7 000 år gamla. Antikens egyptier bar för cirka 4 000 år sedan sandaler gjorda av palmlöv och papyrus, och även grekerna bar under antiken olika typer av sandaler. Genom historien har sandaler därefter burits av till exempel romarna, vars soldater var långt ifrån ensamma om att bära sandaler, till präster och munkar. Även gladiatorerna i romarriket bar en typ av höga sandaler som idag säljs i ny tappning och lämpligt nog kallas gladiatorsandaler.

På 1800-talet patenterades gummisulan och sandalen började massproduceras. Först nu blev sandalen en komfortabel sko som alla hade råd med och kunde bära. Sandalen verkar aldrig går ur mode utan kommer ständigt i nya modeller i samband med att modehusen årligen presenterar sina sommarkollektioner. Sandaler behöver inte vara dyra utan de flesta skomärken lanserar nya, spännande och varierande typer av sandaler varje år i samband med att deras nya kollektioner presenteras. Detta gör att du enkelt kan hitta nya och prisvärda sandaler efter din plånbok och stil.

admin