Tips och råd för dig som vill börja använda produkter från Neostrata

Tips och råd för dig som vill börja använda produkter från Neostrata

Neostrata är ett hudvårdsmärke, ett av dom första som började använda AHA-syra i sina produkter. För ovan hud finns extra mycket att tänka på innan man börjar med en ny hudvårdsrutin med nya produkter, till exempel att det tar en tid för huden att vänja sig och att man behöver fasa in dom nya produkterna långsamt. Nedan finner du några bra tips och råd om du funderar på att prova på hudvård från varumärket Neostrata. 

Välj ut dina produkter från Neostrata 

När man väljer hudvårdsprodukter, framför allt till ansiktet, är det viktigt att man känner till vilken hudtyp man har. Fet, torr, blandad eller känslig hud? Det är utefter det man sedan väljer sina produkter, där Neostrata har produkter framtagna för dom flesta hudtyper. 

Så vilka produkter ska man då satsa på, när det finns så mycket? Ett bra tips är att börja med ett ”grundpaket”, typ rengöring, dag-, och nattcreme och kanske en ögonkräm. När man vant huden med produkterna kan man utöka med serum och andra specialprodukter om man känner att det är något man behöver. 

Var förberedd på en invänjningsperiod

Vid byte av hudvårdsprodukter och rutiner är det viktigt att vara väl förberedd, det är nämligen så att man kan uppleva att huden blir torrare, mer stram och helt enkelt sämre än innan. Här gäller det att ha tålamod och tänka på att det tar ett tag för huden, som faktiskt är ganska känslig, att välja sig vid nya ämnen och produkter. 

Har man till exempel aldrig använt produkter med syra tidigare får man räkna med en invänjningsperiod som kan vara upp till ca 12 veckor. Därefter kommer förändringarna och med det förhoppningsvis också förbättringarna. Många av produkterna från Neostrata innehåller just syra och just därför behöver man vara beredd att ta det långsamt. 

Exempelvis enligt följande:
 

  • Första veckan – Använd produkterna en gång om dagen, var tredje dag.
  • Andra veckan – Använd produkterna två gånger om dagen (morgon och kväll) varannan dag. 
  • Tredje veckan och framåt – Använd produkterna morgon och kväll varje dag. 

Tänk dock på att vissa av produkterna från Neostrata inte är framtagna för att använda varje dag. Det är alltså viktigt att läsa på produkterna och lära sig hur dom ska användas för bästa resultat. Rengöring och dag- och nattcremer bör dock användas dagligen för att hålla huden ren och återfuktad. 

admin