Ditt skägg visar vem du är

Skägg har varit ett hett ämne i alla tider. Från antiken till idag har det skägg man bär visat till exempel vilken status eller klass man har. Det har också varit en symbol för bland annat intelligens och manlighet. Det finns många olika frisyrer och några av dem är spadskägg, bockskägg, helskägg och skäggstubb. Vilken typ du än har så är det viktigt att vårda och grooma det.

Använd rätt produkter

I och med skäggtrenden som har kommit med hipsterkulturen de senaste åren har ansiktshårets status höjts och det har uppkommit ett behov för fler produkter specifikt framtagna för det. Nu för tiden finns det inte bara raklödder och aftershave för dig som vill ta hand om ditt skägg och din hud i ansiktet och på halsen. Det finns till exempel skäggbalsam, skäggolja och skäggfärg. Skäggbalsam kallas också skäggvax och vårdar och ger en frisk lyster samtidigt som det gör skägget lättare att styla. ƒven skäggolja vårdar och den hjälper till att motverkar torra strån. Den är även bra för huden då den återfuktar och minskar risken för kliande och flagande skäggbotten. Skäggfärg passar till exempel dig som börjar få gråa eller vita strån och vill få bort dem. Det är även bra för dig som vill få en mörkare färg på skägget eller har olika färg på huvudhåret och ansiktshåret. Det finns många olika tips om hur du ska sköta ditt skägg men något som alltid är viktigt är att använda rätt produkter, både när det gäller val av vårdande produkter och val av hyvlar, rakapparater och sax. Med rätt grejer fixar du lätt drömskägget, vare sig det är kort eller långt.

Den mest attraktiva varianten

Det har gjorts studier på hur både män och kvinnor uppfattar män med och utan skägg. I studierna har man fått bedöma männen med olika typer av skägg utifrån olika egenskaper. Gemensamt för majoriteten undersökningar är att både män och kvinnor anser att män med ganska kraftig skäggstubb är mest attraktiva. Kvinnor uppfattar slätrakade män som yngre och minst attraktiva, medan män tycker att en liten mängd skäggstubb är minst attraktivt. Män med helskägg uppfattas ofta som manliga och mogna.

Det finns mycket hjälp att få för att odla det perfekta skägget, vare sig du vill ha tre dagars skäggstubb eller helskägg. Tips hittar du både i böcker och på internet. Använd rätt produkter och ta dig tid att vårda och ansa ditt ansiktshår så kommer du att lyckas.

admin