Klä dig för framgång på jobbet

 

En del jobb kräver att man har rätt typ av kläder. Det ska tänkas på klädkoder och hur klär man sig personligt men ändå professionellt?

Att göra karriär idag handlar mycket om att sälja in sig själv och sälja sitt personliga varumärke, samt hur man vill framställa sig själv. Kläder har därför ett väldigt viktigt inflytande kring vilka signaler man sänder ut och hur man vill uppfattas av andra.

Att klä sig snyggt handlar om att välja rätt plagg för rätt tillfälle, dels om att hitta sin egen, personliga stil.

 

Först gäller det att tänka på vad som är så att säga passande och inte beroende på vilket yrke man har. Om man ser till överlag, så ska man undvika sådant som kan uppfattas som alltför utmanande eller avslöjande, samt slitna eller urtvättade plagg. Därefter kan du lägga till personliga detaljer i form av till exempel skärningar, färger eller accessoarer.

 

Vilka plagg bör en ultimat businessgarderob innehålla?

Det är bra att ha välsittande kostymer, kavajer eller dräkter i sin garderob. Det är även bra att ha skjortor, som man med fördel kan välja i mer personliga färger såväl som klassiskt vitt eller blått. När det gäller ytterplagg kommer du långt med en välskräddad kappa eller rock. Skor och väskor i bra kvalitet är också bra för att bryta av med en annorlunda färg eller detalj.

 

Investera i kvalitetsplagg med en längre hållbarhet. Tänk inte slit och släng, planera inköpen så sparar du pengar i längden.

Satsa på klassiska plagg med uppdaterade detaljer och skärningar, exempelvis en trenchcoat med en annorlunda touch – kanske en rolig färg eller ett speciellt bälte. Handla inte bara på de stora kedjorna, utan våga testa mindre designers och butiker.

Färger och accessoarer är utmärkta för att uppdatera en gammal utstyrsel eller bryta av mot enfärgat.

Tänk på komfort och bekvämlighet. Om du inte trivs i plagget så kommer du inte var snygg i det.

Se till att det är en bra passform och snitt. Ta med en vän som smakråd när du handlar.

Redaktion