Hårtransplantation kan öka din makt

Hårtransplantation kan öka din makt

Det finns många framgångsrika och mäktiga män som är helt skalliga, det vill säga inte har ett enda hårstrå på huvudet och aldrig skulle fundera på att genomgå en hårtransplantation. Några exempel på dessa män är Jeff Bezos, vd för Amazon, Marc Andreessen, grundare av Netscape och Daymon John, grundare av FUBU och en av hajarna i det amerikanska tv-programmet ‘Shark Tank’. Faktum är att många av de stora aktörerna inom affärsvärlden är skalliga. Man skulle kunna hävda att det är en del av det manliga privilegiet att kunna vara skallig men ändå mäktig. Forskning visar dock att förhållandet kan vara det rakt motsatta.

I tidningen TIME skriver artikelförfattaren Steve Rushin att USA inte har haft en skallig president på 51 år och resonerar kring anledningarna till detta. Han menar bland annat att om det skulle stå mellan en kvinnlig kandidat som till exempel Hillary Clinton och en manlig kandidat utan hår, skulle den kvinnliga kandidaten förmodligen ha en fördel. USA har nämligen haft fler än fem skalliga presidenter, men den amerikanska befolkningen har inte röstat fram en skallig president sedan Dwight Eisenhower år 1956 förnyade sitt presidentskap genom en andra valseger. När Rushin skrev sin artikel hade 51 år passerat, men nu har hela 61 år gått sedan USA hade en skallig president.

En hårtransplantation kan motverka diskriminering

Det är ett faktum att skalliga personer ofta diskrimineras på olika sätt. Det kan till exempel handla om att mer hårfagra kandidater favoriseras av rekryterare, men samhällets avsky för skallighet sitter djupare än så. I filmer spelas de elaka skurkarna av skalliga män, blanda annat Voldemort i Harry Potter och Lex Luthor i Stålmannen. I ett amerikanskt radioprogram ringde en lyssnare, som arbetade som försäljningschef på ett större företag, in och berättade att han aldrig skulle anlita en skallig man till en högre tjänst inom företaget. Detta trots att han själv var skallig.

Det är med andra ord inte enkelt att vara skallig, i synnerhet om man saknar det självförtroende som krävs för att överbrygga detta tillkortakommande. Genom att genomgå en hårtransplantation kan du således undvika diskriminering och samtidigt öka din makt. Håravfall kan komma av många anledningar men en hårtransplantation kan vara lösningen.

admin