Raktvål eller rakkräm – vilket är bäst?

Många frågar sig om raktvål eller rakkräm är bäst. Faktum är att detta ämne är en pågående diskussion på alla relaterade internetforum och att du får olika svar beroende på vem du frågar. Vi menar att svaret är båda. Såväl raktvål som rakkräm har sina unika egenskaper som gör produkten bra, och oavsett vilken typ av produkt du väljer att använda kommer den göra ett bra jobb. Många använder bägge, och så länge du hittar det som fungerar för dig spelar det ju ingen roll vad andra tycker. Med det sagt har raktvålen sina för- och nackdelar.

Fördelar och nackdelar med raktvål

Här listar vi de främsta fördelarna med att använda raktvål respektive rakkräm. Det som framför allt talar för tvålen är att raktvål anses ofta ge en renare rakning tack vare att ingredienser såsom bentonitlera, glycerin, talg och lanolin tillsätts i tvålen. Detta ger en mildare och mjukare rakning, inte minst för särskilt skäggiga män. Rakkräm har ett rykte om sig att vara lite enklare att lära sig använda, enklare att löddra och ge en mer återfuktande känsla efter rakningen.

Den främsta nackdelen med att använda raktvål är det motsatta – nämligen att det tar lite längre tid att lära sig hur man på bästa sätt får den att löddra. Tvålen kan även torka ut huden något. Rakkräm har en tendens att torka lite snabbare i ansiktet men ger å andra sidan inte en lika mjuk rakning. Som med allt annat här i livet finns det dock undantag till dessa “regler”.

Ska jag använda raktvål istället för rakkräm?

Vilken produkt du ska välja – raktvål eller rakkräm – har i slutändan att göra med personliga preferenser. Oavsett vilken av dessa bägge rakningsprodukter du väljer kommer du få en bra, om än lite annorlunda, upplevelse och bägge produkter kommer ge dig en bra rakning. Som vi tidigare har nämnt använder många sig av såväl raktvål som rakkräm. Om du känner att du lutar mer åt någon av produkterna bör du satsa på denna, och alldeles oavsett vilken du väljer kommer du ett val som du blir nöjd med!

admin