Varför uppgradera cykeln med finare komponenter?

Varför uppgradera cykeln med finare komponenter?

Du kan förvisso uppnå liknande förbättringar av din prestationsförmåga genom att cykla oftare, och vara mer fokuserad när du tränar, än att köpa ett par nya hjul med mer aerodynamiska egenskaper. Du kan också minska din och cykelns gemensamma vikt genom att själv gå ner lite i vikt genom att äta lite mindre, istället för att köpa lättare komponenter. Att gå ner i vikt kan dessutom vara tusentals kronor billigare om det är en lägre vikt på cykeln du är ute efter.

Ta hand om din cykel med nya komponenter

Som bekant är det svårt och tidsödande att träna hårdare och att följa en diet, och du får inte samma ögonblickliga resultat som då du köper nya, lättare komponenter till din cykel. Cykling är trots allt ingen enkel sport, oavsett om du cyklar för skojs skull med dina kompisar eller tävlar på allra högsta nivå. Du har gravitationen och vindmotståndet mot dig, och även vädrets makter kan ofta göra cyklingen tuffare än den i teorin behöver vara. Därför är det inte mer än rätt att du mellan varven ger dig själv och din cykel den omtanke ni förtjänar.

Att uppgradera cykeln är naturligtvis någonting väldigt belönande för dig som cyklist. Om du började cykla på allvar för några år sedan, och köpte en rejäl ram med möjlighet att uppgradera komponenterna vid ett senare tillfälle, kommer du nu märka att det är dags att byta ut många av delarna på din cykel. Om du har de pengar som krävs, kan du uppgradera i princip vilken komponent på din cykel för att minska vikten och/eller för att att få den att se häftigare ut. Se dock till att välja rätt cykelkomponenter utifrån den cykel det handlar om, det är lätt att man tar fel.

Du har sannolikt färdats många mil på din cykel och känner nu att du befinner dig på en ny nivå, och känner en större samhörighet till cykelsporten. Eller så har du helt enkelt lust att spendera lite pengar på lite finare komponenter till din trotjänare. Alla dessa anledningar är goda nog för att uppgrader din cykel med finare komponenter. Din bättre hälft kanske inte tycker det, men vi och alla andra cykelentusiaster står på din sida i denna fråga.

admin