Hur ska man klä sig till nyårsfesten

Nyår, man firar in ett nytt år och tar farväl av det gamla. Vad ska man då ha på sig? Numera är det mesta tillåtet för kvinnor på nyår. Många kvinnor köper fortfarande lite längre klänningar, men det funkar även att köra mer basic också. En snygg top och ett par jeans går alldeles utmärkt om det skulle vara så! Dock för att få mer festkänsla över det hela, spets och paljetter är ett bra tips! I år, 2015 så är det ett ganska påklätt mode. Det är mycket långa ärmar och rundhalsat. Man kan välja en lite genomskinlig spets om man inte vill satsa på glittrigt, som så många andra ofta gör till just nyår.

Ser vi till hur klänningarna ser ut i butikerna just nu, så har urringat ersatts av bara ryggar, gärna V-skurna. De flesta klänningar har en djupare skärning bak än fram. Dessutom är långkoftan poppis just nu Både långkofta över toppen och långklänningar är inne i fall man vill vara lite mer klädd på festen.

Du kan matcha en quiltad, lite ledigare kofta med glansiga, kontorsbyxor till nyår. Plus addera en väska i metallic på det. Då är du helt rätt!

Hur ska män klä sig då?

Kostymen är en klassiker och numera ska den helst vara slimmad. Kavaj med chinos eller svarta jeans är i en variant för den som inte vill klä upp sig för mycket. Det finns ett överflöd av vita skjortor, men i år är det brokiga skjortor som gäller. Välj gärna en färgglad skjorta med svart fluga och manschetter till. Visst funkar slips, men till nyår är det finare med en fluga!

 

 

 

Redaktion