Shoppa second-hand online

Shopping har i dagens samhälle blivit en stor del av vår livsstil. Vi är bortskämda med att kunna välja och vraka fritt bland det stora utbud som finns. Dock har denna växande hobby ett dyrt pris kallat: Klimatpåverkan! Det finns tack och lov några sätt man kan fortsätta att shoppa med godare samvete. Man kan byta sig till eller köpa produkter som redan blivit använda. Idag finns flertalet webbsidor där man kan man fynda ibland billiga andrahandsprodukter. Likväl privatpersoner som företag lägger upp sina redan använda varor till försäljning online. På detta sätt minskar vi den ständiga nyproduktionen och känner att vi gör en liten god gärning, samtidigt som vi ofta kommer undan mycket billigare än om vi köpt samma produkt i nytillverkad tappning.

Som inspiration för andrahandshandel online har vi listat några olika punkter kring varför begagnat är bättre.

Minska gifter

Begagnade textilier har troligtvis tvättats flertalet gånger, vilket gör att de kemikalier som tillförts vid tillverkningen har tvättas bort sedan länge. Detta gäller inte bara kläder utan även soffor och liknande där kemikalierna i tyget minskat och slitits bort med tiden. Minskade gifter är bättre för kroppen.

För miljön

Öka statusen- minska merproduktionen. Shoppar du till exempel kläder second hand bidrar du till att det någon annan inte vill ha kommer till återanvändning istället för att hamna på soptippen. Rensa garderoben och gör detsamma du med!

När du shoppar begagnat bidrar du till att efterfrågan på nytillverkade produkter minskar, vilket gynnar miljön. Enligt statistik köper medelsvensken 20 kilo nytillverkade kläder/ textilier varje år och slänger samtidigt 8 kilo i soporna. Skulle vi alla börja handla begagnat skulle vi tillsammans kunna spara 95 miljoner m3 vatten, 25 600 ton kemikalier och 142 000 ton koldioxid.

Bättre ekonomi

Spara dina slantar till trevliga saker som resor och upplevelser istället för att lägga allt på dyr heminredning, nya kläder och prylar. Visst finns det begagnat i alla olika prisklasser men troligtvis är det ändå mycket billigare än om du skulle köpa motsvarande vara i nytillverkat skick.

Minska stress

Trött på folktäta butiker, långa köer och långa bussresor? Eller trött på att alltid köpa den senaste trenden i butiken? Med online andrahands-shopping kan du köra på din egen stil utan att leta dig galen på stan efter snygga second hand plagg. Koppla av vid datorn och skapa din egen kommande nya outfit direkt vid datorn med unika plagg.

admin